Z00M

Nils Viga Hausken

6 - 29 december, 2014

Fernisering 5. december kl. 17-20

I sin kunst er Nils Viga Hausken optaget af begrebet tid, med et særligt fokus på tilværelsens langsommelige dimensioner. Korsstingsbroderiet er konsekvent anvendt som medieplatform, med formuleringer omkring korsstingets møde med samtidens teknologier og det elektroniske pixel, hvor korsstingets visuelle kvadrat spejler samme princip – kun med arbejdstiden som forskel.

Til udstillingen Z00M, har Hausken skabt et værk, der fokuserer på helt enkle principper, der vedrører de horisontale og vertikale grundprincipper i billedkunsten. Værket består af over 600 mindre kvadratiske blindrammer, hvortil forskellige malede kvadrater fremtræder i samspil med broderede firkanter og skaber et forfinet og subtilt malerisk udtryk. De adskillige niveauforskelle i farve og volumen i Hauskens arbejde skaber i alt et vibrerende, nærmest lysende udtryk.

 

Støttet af: Statens Kunstfond og Vesterbro Lokaludvalg

www.nilsvigahausken.com