SHARING LOVING GIVING #2 (Artist Run)

RAYGUN / Tarn Mclean and Alexandra Lawson

10th - 31st of May 2014

Opening 09th of May 2014 from 5-8pm

I forbindelse med kunstfestivalen Artist Run huser NLHspace det australske udstillingssted RAYGUN, som er drevet af kunstnerne Tarn McLean og Alexandra Lawson.

Konceptet bag Artist Run er, at de københavnske udstillingssteder, der deltager hver især inviterer et kunstnerdrevet udstillingssted fra udlandet. NLHspace har valgt at invitere RAYGUN, som allerede i september 2013 skabte udstillingen SHARING LOVING GIVING #1 på stedet, der tog udgangspunkt i gaven som gestus og udvekslingens mekanismer. Til Artist Run videreudvikles dette tema i udstillingen, SHARING LOVING GIVING #2.

SHARING LOVING GIVING #2 er en udstilling, der handler om at kollapse rum for at etablere alternative, visuelle og rumlige situationer for interaktion. I vinduet og på væggene i NLHspace vil kunstner, Tarn McLean skabe et installatorisk og stedsspecifikt maleri, som udfordrer og forstyrrer publikums oplevelse af lokalernes fysiske rammer. Inspireret af kunstner Tom Marioni’s kunstprojekt “Drinking Beer with Friends is the Highest form of Art” fra 1970’erne vil Tarn McLean invitere publikum ind i det malerisk transformerede rum til en performativ dialog og interaktion. I forbindelse med denne dialog vil kunstner Alexandra Lawson være virtuelt tilstedeværende over skype men fysisk situeret i RAYGUN på den anden side af jorden. På denne måde bliver NLHspace omdannet til et mellemrum, hvor afstanden de to udstillingssteder imellem forsøges nedbrudt gennem tilstedeværelse og interaktion.

Tarn McLean har en Bachelor i Visual Arts og en PHD i filosofi fra University of Southern Queensland, hun har udstillet i Queensland, Brisbane og Sydney og er sammen med Alexandra Lawson medstifter af udstillingsstedet RaygunLab i Toowoomba, Australien.

Alexandra Lawson har en Bachelor i billedkunst fra University of Southern Queensland og University of Kassel, Tyskland. Hun er på nuværende tidspunkt i gang med sin PHD afhandling på University of Southern Queensland og er sammen med Tarn McLean medstifter af ustillingsstedet RaygunLab. Hun har udstillet i Queensland, Sydney og USA.

For mere information om Artist Run, udstillingsprogrammet for de involverede udstillingssteder og programmet for konferencen: www.artistrun.net

For mere information om NLHspace og udstillingen SHARING LOVING GIVING #2 kontakt Louise Lassen Iversen: louiselasseniversen@gmail.com