Aerostat

Lise Borup

1st June – 15th july 2013
Opening 31 Maj, 5 – 8 pm

En ballon svæver i fastlåst position, holdt oppe af luft ved maskinel hjælp. Den gengives i spejlet på væggen, med en dobbelthed der vender ud mod den verden der passerer forbi. Med værket Aerostat tager Lise Borup udgangspunkt i videnskabsmanden Daniel Bernoullis princip om hydrodynamikkens principper. I 1738 udgav han bogen Hydrodynamica, hvor han fastslog, at hvis den samlede energi i en given luftmasse i følge loven om energiens bevarelse skal være konstant, så vil luftmassen udøve et lavere tryk på omgivelserne hvis den er i bevægelse end hvis den står stille. ”Bernoullis princip” er således den primære årsag til at vingerne på en flyvemaskine samt fugle og andre dyr der praktiserer svæveflyvning, kan løfte deres “ejer” til vejrs.
Med fascination i matematikkens og fysikkens verden, blander Lise Borup, med konceptuel tilgang, dagligdags genstande og materialer, til det punkt hvor de mister deres oprindelige funktion. Resultatet fremstår som logisk umuligt, men samtidig lige til. Den lavteknologiske og analoge karakter virker genkendelig, og giver mulighed for at dvæle ved den stilstand der opstår.
Lise Borup er uddannet fra der Kongelige Danske Kunstakademi med afgang i 2012. For mere information se: www.liseborup.com