Den Illustrerede Smørrebrød Encyklopædi

Jesper Aabille

6 - 28 April 2013

Opening 5 April, 5 - 8 pm

 

Smørrebrødet har en unik plads i den danske madkultur, men de gamle klassikere trues af det nye nordiske køkken og masse-kommunikerende moderne fænomener, der har taget sit indtog hos de gamle danske klassikere.

Jesper Aabilles håndmalede bog, Den Illustrerede Smørrebrød Encyklopædi, byder på et drømmende kig tilbage til dengang, da alt var meget bedre.

I vinduet på udstillingsstedet  NLHspace – et tidligere butikslokale på Vesterbro  – kan man se en stor mappe med opskrifter på klassikere fra det danske smørrebrødsbord – blandt andet stjerneskud og dyrlægens natmad. Hver dag vil dagens smørrebrød kunne nydes smukt illustreret i vinduet.

Opskrifterne er sammensat helt uden ord og med simple tegninger, der illustrerer ingredienser og fremgangsmåde – i en æstetik inspireret af saml-selv-brugsanvisninger. Illustrationerne er udført i akvarel efter vektorbaseret illustrationer. I vinduet bag ved mappen finder man en QR-code, som linker til et mobil-site, hvor man kan hente de vektorbaseret opskrifter og følge med i, hvad dagens smørrebrød er.

Den Store Smørrebrød Encyklopædi er et nostalgisk blik tilbage til dengang alt var håndlavet, og et poetisk, kritisk kig på nutidens massekultur. Projektet synliggør, at gamle og nye tendenser ikke er uafhængige af hinanden – og inviterer publikum til at reflektere over deres egen madkultur.

Jesper Aabilles kunstneriske praksis former sig ofte som indgreb i vores sociale og urbane rum, hvor han de seneste år har kastet sig ud i en række undersøgelser af vores madkultur.

For mere info om Jesper Aabille: www.aabille.dk

Udstillingen er støttet af Københavns Billedkunstudvalg og Statens Kunstråd

 

The Illustrated Encyclopedia of Smørrebrød is one Jesper Aabille’s latest works investigating the cultural use of food.

Smørrebrød (open sandwiches) has a very special place in the the Danish cuisine. The Illustrated Encyclopedia of Smørrebrød invites you on a hand-illustrated adventure into the world of the Smørrebrød.

The illustrations are drawn after vector based computer illustrations. At the exhibition a QR-code is linking to a mobile-website with the vector version of the illustrations.

Jesper Aabille’s works interacts with the social and urban space. Recently he has done a series of works investigating our cultural use of food.

Find more info about Jesper Aabille at: www.aabille.dk

The exhibition is supported by Copenhagen City Council and The Danish Arts Council