Peep Show Green

Julie Sass & Tomas Lagermand Lundme

8 - 28 November 2012 (from the street 24/7)

Opening 8 November, 4-6 pm

 

Kunstnere Milena Bonifacini, Christian Yde Frostholm, Tomas Lagermand Lundme, Bodil Nielsen, Olga Ravn, Julie Sass og You Little Teapot.

Event 27 November 5 pm

Oplæsning af forfatteren og billedkunstneren Christian Yde Frostholm.

Skuespilleren Charlotte Elizabeth Munksgaardlæser Tomas Lagermand Lundmes tekst ”Elisabeth”, der har været opført som en del af Teater Får302´s forestilling ”Ud i det blå”.

Performance af Molly Haslund med udgangspunkt i tre sange af Vesterbro Ungdomsgård.

 

Press Release

Kunsten i øjenhøjde, på gaden, i vinduet – som et peep show

Med ”Peep Show Green” tager LOKAL igen livtag med scenen i vinduet og skaber en særegen iscenesættelse af selvet, sjælens overfladelikør, som netop sig selv afspejlet i refleksionen i alle andres øjne. Livet er en scene. Og scenen påberåber dig og vil have din opmærksomhed. På scenen er man noget. Man optræder. Eller træder op. I hvert fald bliver man set af andres øjne, og ikke kun dem, man møder dagligt i spejlet.

”Peep Show Green” er en dramaturgisk fortælling, hvor billedkunsten installeres scenografisk i et lys, der låner af teatrets råderum og virkemidler, ligesom billedkunsten italesættes af forfattere, der lader deres ord krydse et land, hvor performative handlinger udspilles – i et samspil, i dialoger, i uforudsete konstellationer. I tværfaglige sam- og modarbejdelser. Skuespillere kommer forbi og lægger krop til, så ordene bliver levende og billedkunsten som en egentlig størrelse bliver trukket ud i alle mulige og umulige mønstre. Nogle kender vi. Andre skal vi til at kende.

Udstillingen, forestillingen, indstillingen ”Peep Show Green” kan ses en gang eller mange gange, fordi den under hele forløbet jævnligt forandres og undervejs får uventede strukturer til at mødes.

Vinduesudstillingen i NLH space på Vesterfælledvej er arrangeret af LOKAL, som er en kuratorisk platform, som billedkunstneren Julie Sass og forfatteren, dramatikeren og billedkunstneren Tomas Lagermand Lundme, har dannet i 2011. Ønsket er at etablere tværfaglige kunstprojekter i byrummet, i nærmiljøet, i lokalområdet.

LOKAL har inviteret forskellige samarbejdspartnere og aktører til at til at deltage med et værk (eller flere sammenhængende værker) til små, øjenåbnende kunstmøder, hvor man inddrager et publikum, der ser kunst, opdager kunst, bruger kunst i sit nærmiljø. Måske uden at vide, det er kunst.

LOKAL er interesseret i mangfoldigheden af kunstens udtryk og ønsker ikke at ekskludere, snarere inkludere alt, der er brugbart i en større fortælling om mødet mellem dig, mig og kunsten. Her tænkes kunst som arkitektur, kunsthåndværk, litteratur, dramatik, scenografi og billedkunst i sine mange afskygninger (grafik, maleri, film, lyd, stoflighed).

LOKAL ønsker at gøre kunsten mere nærværende og ligetil. Netop ved at bruge lokalområdet som en udstillingsplatform for historier og muligheder for møder med øjeblikke, der kan berige for altid. Noget er annonceret og har lang løbetid. Andet sker umiddelbart og spontant, energisk.

”Peep Show Green”kan ses som en sammenhængende historieflade, der genoptager tråden fra de tre udstillinger – ”Peep Show Purple”, ”Peep Show Purple Light” og ”Peep Show Green Light”, som i oktober udspillede sig selv i nærmiljøet på Værnedamsvej, henholdsvis hos HannemannLund, Thiemers Magasin og Blomsterskuret.

 

http://www.lokalet.info/

 

Peep Show Green

8 – 28 november 2012, NLHspace

Værkfortegnelse/ List of works:

Olga Ravn Han er ren, 2012. Tekst ved vindue.

Christian Yde Frostholm Tree #2, 2012, v/ Enghave Plads, video i vinduet, loop.

You Little Teapot Jeg brænder mit lys i begge ender, 2012, lysestage i vinduet.

Christian Yde Frostholm Uden titel, 2012, del af større serie af fotos.

Milena Bonifacini Uden titel, 2011, 3 guacher på millimeterpapir.

Bodil Nielsen Uden titel, 2007, 2 værker, acryl på papir.

Tomas Lagermand Lundme og Julie Sass Scene, 2012. Forskellige stykker stof.

Tomas Lagermand Lundme Lampe, 2012, forskellige stykker stof.

Tomas Lagermand Lundme Beboerne skal undertrykke mindretal…, 2012, og Farvel, 2012. 2 plakater.

Julie Sass Uden titel (Stilleben/ Still life/ collage), 2012, stof og syede objekter.