StressHat – hat går aldrig af mode!

Henriette Hellstern-Kjøller

6.–30. oktober 2012

Fernisering 5. oktober kl. 17-20

Press Release

(scroll down for english version)

Kunstneren Henriette Hellstern-Kjøller går også med hat, og har til udstillingen i NLHspace arbejdet med at have alt under én og samme.

Meret Oppenheim skabte i 1942-1945 illustrationen “Hat for Three Persons” som er selve inspirationskilden til udstillingen StressHat. “Ja-Hatten” er også en hat, dog med giftige følgevirkninger og ofte følges kadaver og sjæl ikke ad. Kom og oplev værker om multitasking, quick snack, uptempo, konsekvens og få et “ja, ja ,ja ,ja”.

Temaet bøjes, kærtegnes og straffes i:

-psykedelisk farvelade fremført i hurtige vendinger; der er jo ikke tid!

-sammensunken bryst fyldig queer filt massakre; vi peaker når vi er 21 år!

-obskur beklædnings genstand med indbygget elektronik; til dig der følger med tiden!

Udstillingen er Henriette Hellstern-Kjøllers første solo-show og er skabt specielt til NLH-Space og det dynamiske miljø omkring Vesterfælledvej, og skal minde forbipasserende dag og nat om tid og bevægelse. Kom iført hat hvis du tør?

Henriette Hellstern-Kjøller er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2011 og beskæftiger sig primært med abjekt kunst og queer art. Hun har netop udstillet i Zürich, Berlin og Stockholm, og sidste år vandt hun den baltiske kunstpris “Outstanding Work at Baltic Pride 2011”.

Se mere her: hellstern-kjoeller.blogspot.com

(english version)

StressHat

– a hat never goes out of fashion!

by Henriette Hellstern-Kjøller

6 – 30 October 2012

Opening: Friday, October 5th 5-20 pm.

The artist Henriette Hellstern-Kjoeller is also carrying a hat, and has for the exhibition in NLH-Space worked with having everything under one and the same.

Meret Oppenheim created in 1942-1945 the illustration “Hat for Three Persons” which is the source of inspiration for the exhibition StressHat. “The Yes-hat” is also a hat, but with poisonous impact and often cadaver and soul does not follow along. Come and experience art works about multitasking, quick snack, uptempo, consequence and have a “yes, yes, yes, yes”.

The theme is bent, caressed and punished in:

– psychedelic abundance of color executed in quick moves; theres no time!

– slumped breast rich queer felt massacre; we peak when we are 21 years!

– obscure clothing item with built-in electronics; for you who follow with the times!

The exhibition is Henriette Hellstern-Kjoellers first solo-show and is created especially for NLH-Space and the dynamic environment around Vesterfaelledvej, and is to remind everybody day and night about time and movement. Join the opening carrying a hat if you dare?

Henriette Hellstern-Kjoeller graduated from Funen Art Academy in 2011 and deals primarily with abject art and queer art. She has recently exhibited in Zürich, Berlin and Stockholm, and last year she won the baltic art price “Outstanding Work at Baltic Pride 2011”.

More info here: hellstern-kjoeller.blogspot.com