På den anden side 2

Mia Møller Andersen

11 May - 10 June 2012

Press Release

Mia Møller Andersen er den anden af fire kunstnere, der er inviteret til at udstille i forbindelse med udstillingsrækken, På den anden side. Hun har produceret et værk bestående af to elementer – en ølflaske og et spejl. Flasken er placeret i udstillingsvinduet og spejlet er monteret på lokalets bagvæg.

Som udstillingssted fungerer NLHspace som en art kukkasse, i det mindste er udstillingsrummet ikke (fysisk) “entrebart”. Udgangspunkt bliver således at gæster og forbipasserende oplever udstillingen fra den vinkel vinduet udgør. Imidlertid ændrer spejlet, i sin funktion af spejl, på denne præmis. Gallerirummets ”kulisse” synliggøres i det offentlige rum, der så tilgengæld spejles i gallerirummet.

Og så er der er der nogen, der har drukket øllen…

Mia Møller Andersen er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun arbejder ofte stedspecifikt med interesse for krydsfeltet mellem det fænomenologiske, sproget og poesien, noget der i hendes produktion manifesterer sig med et mere dagligdags end teoretisk afsæt. Ceal Floyer, Rachel Whiteread, Bruce Nauman, Fischli und Weiss, Lawrence Weiner og Ed Ruscha og Christoffer Wool er på toppen af en uendelig liste over kunstner der skaber lykke på hendes samtidskunst barometer.

På den anden side er en udstillingsrække, der gennem fire udstillinger vil skabe dialog om byfornyelsen på Carlsberg-området. Det er en kunstnerisk undersøgelse, der forsøger at iværksætte og visualisere de tanker, der kan opstå, når man står overfor byens konstante udvikling.

Udstillingen kurateres af Louise Lassen Iversen og støttes af Københavns Billedkunstudvalg samt Vesterbro Lokaludvalg.