På den anden side 1: VORES ØL, VORES BYDEL?

Henrik Busk

30 March - 5 May 2012

Opening 30 March, 5 - 8 pm

Press Release

Henrik Busk er den første af fire kunstnere, der er inviteret til at udstille i forbindelse med udstillingsrækken, “På den anden side”. Han har valgt at producere et værk bestående af en række plakater, der hver især forholder sig til udstillingsrækkens tematik. Plakaterne er produceret i samarbejde med andre kunstnere, samt i mødet med tilfældige brugere på og omkring Carlsberg-området. Henrik Busk undersøger om det er muligt at stille spørgsmål til Carlsbergs projekt, der kan medvirke til udvikling af området. Om kritisk kunst har et potentiale uden for de små lukkede cirkler i kunstens hellige rum. Og ikke mindst om, et kunstværk skal være færdigproduceret, finpoleret og klar til at blive præsenteret af en smart sælgertype, på den første og bedste kunstmesse, for at det har sin berettigelse.

I udstillingsperioden vil plakaterne dukke op på øl-gigantens dertil indrettede byinventar, der skal være med til at give den kommende bydel, en stærk urban profil.

Henrik Busk er uddannet på Det Jyske Kunstakademi. Han arbejder med udviklingen af platforme for mellemmenneskelige relationer og har fælles sociale anliggender for øje. Med en historisk bevidsthed om det materiale han arbejder med forsøger Henrik Busk at skabe rum – ikke kun for dialog, men for handling, modreaktion og opbygning.

“På den anden side” er en udstillingsrække, der gennem fire udstillinger vil skabe dialog om byfornyelsen på Carlsberg-området. Det er en kunstnerisk undersøgelse, der forsøger at iværksætte og visualisere de tanker, der kan opstå, når man står overfor byens konstante udvikling.

Udstillingen er kurateret af Louise Lassen Iversen og støttes af Københavns Billedkunstudvalg, Vesterbro Lokaludvalg og Statens Kunstråd.