Global Lokalitet 2 – Frozen Reflections

Theis Wendt (DK)

18 February — 17 March 2011

Opening 1 February, 5 - 8 pm

Global Lokalitet is curated by Suada Demirovic

Press Release

Global Lokalitet består af fem udstillinger, med fem samtidskunstnere fra både ind- og udland. Udstillingsrækken fandt sted i perioden januar til juni 2011.

Theis Wendt arbejder med medier, som tegning, maleri, skulptur, installation, performance og sociale interventioner. Hans interesse omfatter både det offentlige rum samt kunstinstitutions rum. I sine undersøgelser tager han ofte udgangspunkt i spørgsmål, der befinder sig i spændingsfeltet mellem det kontrollerede og det ukontrollerede. Her benytter Wendt sig af de ”mellemrum” der opstår i kunstproduktionens egen proces, så som at inkludere ”fejl” og inkorporere det ”defekte” i værket, frem for at ekskludere eller skjule det. Hans interesse for det usikre versus det sikre, det ufuldkommene versus det fuldkommende, anser Wendt for at være et felt hvori mulig potentialitet opstår. Derved bliver potentialet ved det ”defekte ”og ”usikre” et greb, som Wendt aktiverer både i værket samt i beskuerens tankevirksomhed. Værket Frozen Reflection er udarbejdet stedspecifikt og er tænkt som en minimal intervention. Refleksionen i galleriets vindue er ”fastfrosset”, det fysiske rum ophøre og gallerirummet og det offentlige rum er smeltet sammen i et billede, beskueren bliver her ”udelukket” (der er ingen refleksion af beskueren selv) i oplevelsen af værket.
Theis Wendt er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi og er lige nu også aktuel med en solo udstilling på Galleri Christoffer Egelund. Han har deltaget i mange gruppeudstilling i og udenfor Danmark, bl.a. har han udstillet i Basel, Istanbul, Bergen, Dusseldorf, Hanoi, Stockholm og Malmø.

Global Lokalitet blev støttet af Københavns Billedkunstudvalg og Vesterbro Lokaludvalg.

Text by Suada Demirovic