Et Andet Rum 1: Reflexion

Jacob Jessen

11 September - 2 October 2009

Opening 10 September, 4 - 8 pm

Et Andet Rum is curated by Nanna Lysholt-Hansen

Press Release

Med udstillingen Reflexion omdanner Jacob Jessen NLHspace til et lydsystem. Reflexion tager afsæt i vinduet, hvorigennem udstillinger i NLHspace normalt både vises og ses – og tager vinduesglasset helt bogstaveligt som et transparent, men konkret materiale: Et lydmodul vil via vibrationer omdanne ruden til en højtaler, der løbende forstærker lyden af glas fra netop samme rude.
På gaden opleves således døgnet rundt én lang afspilning af det glas der normalt adskiller NLHspace fra byen. En afspilning der ligesom gaden, er fortløbende og foranderlig, genereret af friktion og nedbrydning. Beskueren og den forbipasserende ser sig selv træde ind i et stedsspecifikt lydbillede, der reflekterer selve glasvinduets separation af et rum fra et andet rum.


http://www.jacobjessen.net/

’Et andet rum’ bliver en rœkke af fire forskellige udstillinger i NLHspace fra september til december 2009.
Jacob Jessen, Anders Bojen og Kristoffer Ørum, Stine Marie Jacobsen, Johanna Domke udarbejder hvert et nyt vœrk, der installeres i NLHspace og udstilles i 3 uger.
NLHspace definerer sig selv som et altid åbent /altid lukket kunstrum, – forstået på den måde at rummet (en tidligere forretning, med et stort vindue mod gaden) er aflukket men samtidig synligt døgnet rundt. ’Et andet rum’ tœnkes som et rum i gaderummet, og udstillingerne skal kunne opleves af forbipasserende på gaden. Således vil kunstnerne undersøge betydningen af det stedsspecifikke kunstværk på kanten af det offentlige rum.

Kurateret af Nanna Lysholt-Hansen
Udstillingensrœkken støttes af Vesterbro Lokaludvalg