Hele Rum 5 – Garden View

Michael Isling

8 - 28 May 2008

Opening 8 May, 6 - 8 pm

Hele Rum is curated by Nanna Lysholt-Hansen

Press Release

Michael Isling tre-dimensionelle landskabsbillede lysner i NLHspace.

Udstillingen i NHLspace har fået titlen Garden view. Galleriet har karakter af en scene eftersom beskuren står udenfor og kigger ind.
Installationen forestiller nogle klippeøer, som er inspireret af en blanding af japanske zenhaver samt modellandskaber, som Isling lavede som barn.
På endevæggen er malet et stort billede, som bliver bagtæppe, mens klippeøerne bliver scenens artister. Tilsammen skaber de et tre-dimensionelt landskab, hvilket er en direkte pendant til Islings malerier.
Islings malerier og kollager, med tyk maling og plastikblomster, har længe været på vej ud i rummet rent fysisk . Her tages skridtet fuldt ud, og således bliver Garden view en art udvidelse af maleriet. Som et tre-dimensionelt maleri, hvor vinduet skaber rammen for værket.

På klippeøerne kan man se, at vegetationen kæmper mod den omgivende goldhed. Rundt omkring i lanskabet ses rester af menneskenes destruktive adfærd.

NLHspace er et udstillingssted, som altid er lukket. Dvs , der er altid åbent da det udstillede kunstvœrk kan opleves fra gaden døgnet rundt.
Dette udstillingssituation forhindrer beskueren i at komme helt taet på vœrket, men små detaljer i installationen kan ses gennem en kiggert, som Isling har installaeret uden for ruden.

Ved foden af klippeøerne begynder et hav af små hvide sten, der dækker hele gulvet. De binder rummet sammen, og giver på en gang et levende og et statisk indtryk. Således bliver beskueren vidne til en scene, der er fastfrosset i en bevægelse, som umiddelbart i næste sekund kunne fortsætte i det uendelige.
Hvor bølgerne igen og igen slår ind mod brandingen, og vegetationen svæver let i vinden. Mens vi med kikkertens hjælp bliver suget ind i baggrunden, fortsætter fortællingen.

Michael Isling tager afgang fra Det Fynske Kunstakademi med en udstilling på Brandts klœdefabrig d. 22. maj.
Han har udstillet adskillige gange på cencurerede udstillinger, og er for nylig blevet udtaget til spring08. en udstilling for kunstnere, der har gjort sig sœrligt bemœrkede på Kunstnernes Påskeudstilling.

Udstillingen er den femte i udstillingsprojektet Hele Rum, kurateret af Nanna Lysholt-Hansen og støttet af Vesterbro Lokaludvalg