Hele Rum 2 – Utilsigtet skønhed

Nina Maria Kleivan

11 February - 3 March 2008

Hele Rum is curated by Nanna Lysholt-Hansen

Press Release

Op. Op i kirketårnet, op i Eiffeltårnet, op på øverste etage. Opad, hele tiden opad.

Installationen dyrker udsigten, overblikket, muligheden for at hæve sig op, at se helheden. I byen er vi alle mursten, vi er en del af og falder i med kulissen. Vi ser ikke forløbene, linierne, vi er nedsunkne i dem. Perspektivet er den knækkede flise, udsalgsskiltet, graffitien på facaden.

”Utilsigtet skønhed” er en miniby opbygget af bemalede mælkekartoner, cornflakespakker og skotøjsæsker, tilføjet store udskårne vinduespartier, lysende og hvide i det ellers mørke rum.

En renset by, en by uden mennesker, uden biler, uden liv. Men det er ikke arkitektens perfekte modelby. Byen er skæv, den er tegneserieagtig, håndholdt. Den er som helikopterturen over storbyens skyline. Og så alligevel ikke. Den er drøm, sådan som natten er drøm. Eller mareridt. Hvorfor er der intet liv? Hvorfor er der ingen mennesker? Hvad sker der bag de overbelyste vinduespartier?

Storby i storby, trukket ned på gadeplan, der hvor storheden knapt længere anes. Bare et rum i en by, i en halvtom gade. Byen som by, den offentlige men usynlige helhed ført tilbage til sin mindste del, sit udgangspunkt, det private rum.

Værket kan opleves fra gaden døgnet rundt.

Nina Maria Kleivan (1960) Bifagseksamen i kunsthistorie ved Københavns Universitet 1983. Uddannet på det Kgl. Danske kunstakademi 1982-90. Bor og arbejder i København.
Primære medier: Video, foto og maleri. Lang række nationale og internationale separat og gruppeudstillinger.

Udstillingen er den anden i udstillingsprojektet Hele Rum, kurateret af Nanna Lysholt-Hansen og støttet af Vesterbro Lokaludvalg