HOT SPOT

Mette Kit Jensen

5 - 30 October 2013

Opening 4 October 2013, 5 - 8 pm

Scroll for English

 

Begrebet hot spot er normalt betegnelsen for trådløst internet – en nem adgang til kommunikation med andre mennesker.

I Mette Kit Jensens installation “HOT SPOT “er titlen en humoristisk metafor for den sauna, hun har bygget i NLH Space. Ikke langt fra hjørnet til Angelgade, hvor Vesterbro Svømmehal ligger, er der fra gaden mulighed for et kig ind i et saunarum. Rummet kan ses som en hyldest til svømmehallens nye infrarøde sauna. Her mødes gamle og nye Vesterbro-borgere, mænd og kvinder i alle aldre.

Det er svært at afgøre folks samfundsmæssige position, når de er iført badetøj. For at få fuldt udbytte af den infrarøde varme, er det samtidig nødvendigt at opholde sig i mindst en halv time i saunaen, og Mette Kit Jensen oplever derfor rummet som et moderne, urbant gadekær. Et sted, der giver mulighed for en pause i en travl hverdag, en snak om løst og fast – og et møde mellem mennesker på tværs af traditionelle skel.

Saunaen opbygges i træ direkte i NLH Space og forholder sig til rummets dimensioner. Ud af luftkanalerne strømmer med jævne mellemrum brudstykker af fiktive konversationer, inspireret af samtaler i den virkelige sauna. Disse enkle og sanselige greb har til hensigt at få forbipasserende til at stoppe op og relatere sig til et velkendt rum, der blot er flyttet et par hundrede meter længere ned af gaden.

Kunstneren har gennem de sidste par år haft langsommelighed som et tema. I forbindelse med et gennemgående projekt ”Flaneûse” har hun i forskellige storbyer i Europa drevet rundt til fods og observeret og beskrevet steder, detaljer og tilfældige møder i et forsøg på at forstå verden fra gadeplan og etablere et nærvær. Turen er nu nået til hendes egen bydel Vesterbro, hvor hun har boet on and off i mere end 25 år.

Området har gennemgået Københavns mest intensive byudvikling. Det har betydet, at mange af de oprindelige beboere er skiftet ud. Der er lavet mange tiltag for at skabe fællesskab i området, hvilket efter kunstnerens mening har skabt et overload af cafeer med genbrugsmøbler, økologiske bagerier og et Metro-hegn med malerier, som bugter sig gennem bydelen. Kunstneren føler, at mange af disse initiativer handler for lidt om menneskelige relationer og for meget om ensretning i livsstil. Saunaen er en positiv undtagelse som hun nu forsøger at portrættere med et glimt i øjet.

Mette Kit Jensen er uddannet fra Kunstakademiet i Hamborg 1995-02 og er MA i Kunstteori og Formidling fra Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 2004. Mere info: www.mettekitjensen.dk

Projektet er støttet af Vesterbro Lokaludvalg og Københavns Kommunes Billedkunstudvalg.

Tak til arkitekt Jens Peter Kruse, Michael Nielen og Kunsthøjskolen i Holbæk.

Tak til ”stemmerne”:
Mathilde Lundberg, Stine Åkjær Sørensen, Morten Larsen, Frederik Wolff-Petersen, Sofie Riise Nors, Elvira Hyttel Reddersen. Margrethe Lange Smedegaard, Filip Lange Smedegaard, Hanne Lange houlberg, Anders Møller, Steen Schapiro, Christin Johansson og Jens Peter Kruse

Foto: Bjørn Pierri Enevoldsen

 

 

 

ENGLISH

The term hot spot is usually the term for wireless Internet – an easy access to communication with other people.
The title in  Mette Kit Jensen’s installation “HOT SPOT” is  an humoristic metaphor for the sauna, that she has built in NLHspace. Not far from the corner of Angel Gade, where the  public svimmingpool of Vesterbro is located,  there is an opportunity to look into a sauna room. The space can be seen as a tribute to the new infrared sauna of the public bath. In here is a meeting point for old and new Vesterbro citizens, men and women of all ages.
It is difficult to determine people’s social position when they are wearing swimsuits. In order to take full advantage of the infrared heat, it is necessary to remain for at least half an hour in the sauna, and Mette Kit Jensen therefore sees this space as a modern, urban villagepond. A place that allows a break during a busy day, a chat about this and that – and a meeting between people across traditional boundaries.

www.mettekitjensen.dk

Mette Kit Jensen