Wunderkammer

Hilda Ekeroth & Jeanette Sætre

2-30 December 2011

Opening 2 December, 5 - 8 pm

Press Release

Udstillingen Wunderkammer i NLHspace tager afsæt i Hilda Ekeroth og Jeanette Sætres fælles kunstnerisk forskningsprojekt Antechamber- Projectspace for Drawing and Other Research.
Antechamber kan oversættes til forværelse eller forhal, og refererer til idéen om udstillingssituationen og kunstværket som et udsnit af en større kunstnerisk proces og af en større sammenhæng. Ligeledes er det navnet på den konkrete platform og det projektrum som de to kunstnere lancerer i starten af 2012. Her vil eksperimenterende samtidskunst blive vist og undersøgt gennem udstillinger, samling af materiale og litteratur, samtaler og events.
I udstillingen Wunderkammer tager Hilda Ekeroth og Jeanette Sætre udgangspunkt i tegningens processuelle karakter i NLHspace´s særlige rum. I et spændingsfelt mellem det underspillede og det dramatiske placereres objekter og tegninger i rummet. Komponenternes grænser og rummets grænser tegnes af lys-spots som leder ind, rundt og ned på gulvet og synliggør markeringer og strukturer i flader. Tegningen bliver forlænget og rummet bliver tegningen. NLHspace transformeres til et kammer, en raritetskasse, et kabinet af tegn og markeringer.
Udstillingen er en idéudveksling baseret på fælles interesser i de to kunstneres praksisser. Interesser som omhandler tegning i udvidet forstand og den taktile og fysiske undersøgelse.
Projektet er et samarbejde mellem to kunstnere og to kunstnerdrevne udstillingssteder, med fælles ambition om – gennem interaktion mellem nyere initiativer – at skabe en stærkere scene for eksperimentel samtidskunst og kunstnerdrevne platforme i Danmark.
Hilda Ekeroth og Jeanette Sætre er uddannede MFA ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2010 respektive 2011. Antechamber- Project Space for Drawing and Other Research åbner i jan 2012 på Strandlodsvej 9F i København

text by Suada Demirovic