Global Lokalitet 4

Ulla Hvejsel

22 April - 12 May 2011

Opening 21 April, 5 - 8 pm

Global Lokalitet is curated by Suada Demirovic

Press Release

Global Lokalitet består af fem udstillinger, med fem samtidskunstnere fra både ind- og udland. Udstillingsrækken fandt sted i perioden januar til juni 2011.

Ulla Hvejsel er uddannet billedkunstner, men arbejder tværkunstnerisk og eksperimenterende med f.eks. teater, film, forældreskab, tv-sening, journalistik selvbedrag og med ikke at tænke på hvide bjørne. Det er netop disse hvide bjørne, indeni os alle som udstillingen Global/Lokalitet 4, vil komme til at handle om.

I 1863 skrev Fyodor Dostoyevskij at hvis man prøvede at stille sig selv den opgave ikke at tænke på en hvid bjørn, hurtigt ville opdage, at den fordømte tingest kom ind i ens hoved hvert andet øjeblik. Dette blev skrevet i en rejsedagbog, hvor Dostoyevskij forsøgte at forklare hvorledes vi ud over at være os selv, også er født med en russisk eller vestlig, (eller dansk, eller vesterbro’sk ) indre bjørn; Et indre bæst, som på forhånd har taget nogle beslutninger for os, om hvad slags mennesker vi vil være. I 2009 lykkedes det dog, igennem en hel del research i historisk og moderne selvbedrag at få bjørnen ud af hovedet. Til denne udstilling vil den forsøge at give et bud på hvad det kan komme til at betyde for den internaliserede geografi, som den er et eksempel på, at den ikke længere sådan er uhjælpeligt fastlåst i hovederne på pæne folk.

www.realpolitik.dk

Global lokalitet er støttet af Vesterbro Lokaludvalg & Københavns Billedkunstudvalg

Text by Ulla Hvejsel