Autoformatik

Eric NAthan Landon

11 January - 14 February 2010

Press Release

AUTOFORMATIK indtager NLHspace, et digital kunsthåndvaerk projekt der byder på endnu en masseproduktion af designeren Eric Nathan Landon (f.1976). Som tidligere værker, tager Landon udgangspunkt i udefinerbare værdier og kvaliteter bag håndens arbejde, som han fastholder kan kaste lyse over ubæredygtig forhold i samfundets produktivitet.
”AUTOFORMATIK is a calculated gesture of automated public generosity, created out of reflections over the comprehensive marginalization of human presence in the production of both products and services in the West. This unconventional mass- production and service entity was launched 23rd November, 2009, implementing a website as its interactive platform. AUTOFORMATIK utilizes digital automation and internet data flow as a means of affording the public several million experiences of skilled craftsmanship digitally transposed. Designed to mass-generate an algorithmically diverse flow of complex digital forms from simple hand-made clay objects, the strictly timed system that supports AUTOFORMATIK guarantees the effortless delivery of virtually unlimited opportunities to witness and record singular aesthetical moments that possibly no other has, or to share these with someone else regardless of global location.”
I perioden 11.1.10 – 14.2.10 kan man få et kig bag scenen af AUTOFORMATIK gennem NLHspace’s vindue. Se Landon’s system operere helt uden bemanding, mens den kører de automatiserede opgaver der understøtter AUTOFORMATIK døgnet rundt, som en uafbrudt generering af en form per sekund og overførelse af enorme mængder data til broadcast fra projektets server.
Man kan opleve Landon’s projekt på linket www.autoformatik.com.
Det er Landons anden udstilling i NLHspace. Han er uddannet designer fra Danmarks Designskole, og har siden beskæftigede sig med konceptuelle kunsthåndværk projekter. Han har markeret sig med sin grænseløs og unikke blanding af keramisk og digital medier og har i 2009 deltaget i fornemme udstillinger som Premio Faenze i Italien, og World Ceramics Biennale, verdens mest anerkendte udstilling for keramik i Korea. I øjeblikket, arbejder Landon med støtte fra blandt andre Statens Kunstfond.
AUTOFORMATIK er lavet med støtte fra Nationalbankens Jubilæumsfond af 1968 og Statens Kunstfond, og i kreativ samarbejde med Justin Arthur Landon, Creative Director Interactive Media, og med programmering af Tobias Böhning fra Hamburg.