Et Andet Rum 4: Gult Smil

Johanna Domke

4 - 20 December 2009

Opening 3 December 5 - 8 pm

Et Andet Rum is curated by Nanna Lysholt-Hansen

Pressemeddelelse

Udstillingen “Gult smil” tager udgangspunkt i en undersøgelse af byudviklingsprocesser i Istanbul, som Johanna Domke fulgte under et residency ophold i sommers. Hun opdagede at byfornyelser er præget af en intern farvekode, baseret på gul.

Værket reflekterer over magtstrukturer bagved gentrificerings strategier og sætter det i perspektiv med den lokale udvikling på Vesterbro, hvor NLH space befinder sig. Udstillingens titel refererer til det franske udtryk ”rire jaune” (gult smil) der står for ‘påtaget smil’.

www.johannadomke.net

’Et andet rum’ er en rœkke af fire forskellige udstillinger i NLHspace fra september til december 2009.
Jacob Jessen, Anders Bojen & Kristoffer Ørum, Stine Marie Jacobsen, Johanna Domke udarbejder hvert et nyt vœrk, der installeres i NLHspace og udstilles i 3 uger.
NLHspace definerer sig selv som et altid åbent /altid lukket kunstrum, – forstået på den måde at rummet (en tidligere forretning, med et stort vindue mod gaden) er aflukket men samtidig synligt døgnet rundt.
’Et andet rum’ tœnkes som et rum i gaderummet, og udstillingerne skal kunne opleves af forbipasserende på gaden. Således vil kunstnerne undersøge betydningen af det stedsspecifikke kunstværk på kanten af det offentlige rum.

Udstillingsrœkken støttes af Vesterbro Lokaludvalg