Det Andet Rum Video Programme

Nanna Lysholt-Hansen (curator)

10, 11 & 29 december 2008, 5 - 8 pm

Press Release

videoprogram curateret af Nanna Lysholt-Hansen

deltagende kunstnere:
Katherine Hymers, Kimbal Bumstead, Sonja Rendtorff, Sigurdur Oddsson, Stathis Tsemberlidis Lise Borup, Anja Ronacher, Alexander Felch , Malene Dam, Christoph Medicus, Simon Mullan, Nanna Lysholt-Hansen, Ivar Kjetså, Stine Marie Jacobsen & Ina Viola Blasius, Lui Mokrzycki, Lea Søvsø, Siv Katharina, Derek Roberts, Markus Hahn

Videomediet undersøges på mange forskellige måder i det program af ung videokunst, som vises i NLHspace d. 10. – 11. OG 29. December kl. 17-20
Udstillingen har titlen ‘det andet rum’, som henviser til det kœlderrum, som ligger lige nednunder NLHspace udstillingsrummet. I forbindelse med visningen af videokunst i kœlderrummet er det dermed muligt at komme ind i NLHspace – udstillingsstedet, som ellers altid er lukket, eftersom udstillinger skal ses fra gaden.
De deltagende kunstnere i ‘Det andet rum’ er blandt andre Sigurdur Oddsson, Stine Marie Jacobsen, Malene Dam og Sonja Rendtorff, studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, Katherine Hymers og Kimbal Bumstead fra Leeds, Anja Ronacher og Alexander Felch fra Wien, Stathis Tsemberlidis fra Athen og Christoph Medicus fra Leipzig.

Det har igennem NLHspace hjemmeside vœret muligt at indsende ansøgning om deltagelse i denne udstilling, hvorefter der er blevet udvalgt vœrker til et sammensat video program.

Genrene spœnder lige fra animation til dokumentar, og fra kortfilm til dokumentation af performancekunst. Deltagerne er kort sagt billedkunstnere, som bruger digitale, tidsbaserede medier som udtryksform. .
I dagene op til visningen i kœlderen vil der blive projekteret uddrag af videovœrker op på ruden i NLHspace, således at forbipasserende på gaden vil blive opmœrksomme på den forestående visning af videokunst.

‘Det andet rum’ er kurateret af Nanna Lysholt-Hansen og støttes af Københavns Ungdomskulturudvalg.