Hele Rum 4 – Bevæger sig frem til huden

Ina A. Mance

13 April - 5 May 2008

Opening 13 April, 6-8 pm

Hele Rum is curated by Nanna Lysholt-Hansen

Press Release

Bevæger sig frem til huden

Ina A. Mance viser anslag til jeg’ets bevægelsesbaner gennem rum

Hele rum, halve rum. Rum imellem og rum omkring. Rum i rum. Op ad rum og ved siden af. I rum, i rum i rum i… Det kunne være rytmen ind i udstillingen ”Bevæger sig frem til huden”. Galleri NLHspace på Vesterfælledvej i København er rammen – eller rummet – om dette skulpturelle værk.

”Ina A. Mance arbejder typisk i det frie rum mellem virkelig¬heder. Et rum man uden sindsro trygt kan bevæge sig ind i – og muligvis ud af igen” (Bjørn Ignatius Øckenholt). Og det gør hun igen. Hun inviterer gadens publikum, Vesterfælledvejs fodgængere, ind i dette rum mellem virkeligheder. NLHspace er gjort til et scenerum, hvori handlingen om rum er bygget op af rum. Ina A. Mance har konstrueret en infra¬struktur, en organisme, af kuber og rammer på rækker og geled. Man kan bevæge sig rundt inde i den, for der er rum og gange, trapper og stiger. Og konstruktionen bevæger sig, for den er vægtløs og svæver.

Materialerne kommer fra hjemmets eget rum, om man vil. De er primært sugerør, og de er primært transparente. Værket tager fat i byens konstruktioner lige udenfor sig selv. Og trækker dem samtidig tilbage og ind til sig igen ved at imitere dem. Med imitationen og gentagelsen af enkle, rumlige former og med sugerør og linjer bygger og konstruerer Ina A. Mance et nærmest arkitektonisk og ingeniørmæssigt set-up, der med sine konstruktions¬principper giver dette værk af luft og lethed noget at stå imod med. Konstruktionen har sit eget lys. Det er et blåligt, nærmest elektronisk lys, som går ind og rører ved konstruktionens transparens. Om aftenen, når dagens lys er gået, træder dette lys frem og lader værket fremtræde i ny synlighed og stemning.

Ina A. Mance er uddannet på Bjørn Ignatius Øckenholts Frederiksbergske Billedkunst¬skole. I 2007 debuterede hun på Forårsudstillingen Charlottenborg. Hun har udstillet på andre censurerede udstillinger og haft en række separate og gruppeudstillinger. Hun arbejder i skulptur, grafik, maleri og installation.

Hele rum – et kunstprojekt
”Bevæger sig frem til huden” er del af kunstprojektet ”Hele rum”, der løber fra januar til juni 2008.
Ina A. Mance er fjerde og næstsidste udstillende kunstner. De øvrige er Charlotte Grum, Nina Kleivan, Maria-Louise Vittrup / Kaspar Oppen Samuelsen og Michael Isling. Nanna Lysholt-Hansen er kurator for ”Hele rum”, som er støttet af Vesterbro Lokaludvalg

http://www.inamance.dk/