Svømmefødder

Mister Flying Hips

4 - 25 May 2007

Press Release

Våd gadekunst til folk på gadeplan
Det gælder om at holde vejret, når du dykker ind i mr. Flying Hips’ rumlige maleri, for der er langt til landjord og forventninger til normalen. Det er overraskende og fordrer et kort og befriende dyk ind i en undersøisk fantasiverden.

Mellem den 4. og 25. maj kan mr. Flying Hips’ maleri installation, Svømmefødder, opleves på NLHspace, og det er langt fra kedeligt. Udstillingen er lavet specifikt til rummet, hvor den ene endevæg består af et vindue. Folk, der går forbi på gaden, ser udstillingen gennem ruden.
Billedkunstneren Mister Flying Hips har forvandlet rummet til et sort og hvidt akvarium med skumsprøjt af neonfarver. Her regerer blandt andet en ridende dykker og en dødbringende haj i menneskestørrelse.

Mr. Flying Hips er inspireret af streetart, popkultur og tegneserier. Hans stil er hård og leder tankerne mod tryk ved en næsten gennemgående brug af sort og hvid. Dene stil gør, at de enkelte motiver skaber liv og bevægelse i sig selv. De er ligetil, overraskende samt anderledes og lægger ikke op til en længere tankeproces. I stedet indbyder de til, at man rider på bølgen og glemmer alt om regninger og kærestesorger. Det er som at læse en tegneserie – man ved, man skal tilbage til hverdagslivet, men lader sig opsluge af fantasiverdenen indtil man når den sidste side. Mr. Flying Hips har med udstillingen skabt et fantastisk tegneseriesmuthul til en fantasiverden under vand.